Dirigenten/organisten in de historie

Lars Nelissen – Kessel: 2010 – heden

Eduard Smeets – Baexem: 2000-2010

Jo Pijpers – Roggel: 1966-2000

Jo Pijpers, Dirigent Organist 1966-2000

Jo Pijpers, Dirigent Organist 1966-2000

In 1966 ben ik mijn vader opgevolgd als dirigent organist en in de St. Petrus kerk in dienst getreden. Als kind heb ik les gekregen van mijn vader op dit kerkorgel wat voor mij de aanleiding was om naar het conservatorium in Maastricht te gaan. Jarenlang heb ik met veel plezier op het oude kerkorgel gespeeld dat tezamen met het dames- en herenkoor vele missen heeft opgeluisterd.

Sinds 1998 is het nieuwe kerkorgel in gebruik, wat een fantastisch instrument is om op te spelen. Dit orgel biedt vele speelmogelijkheden en geeft een prachtige klank. Sinds ik met de VUT ben, word ik af en toe gevraagd om in te vallen. Op deze manier houd ik de gelegenheid om zo nu en dan op dit orgel te kunnen spelen, wat ik iedere keer weer met veel plezier doe. Het is geweldig dat Roggel zo’n mooi kerkorgel rijker is en dat er tegenwoordig orgelconcerten worden gegeven. Ik wens het kerkbestuur en orgelcomite veel succes toe en hoop dat er nog vele organisten mogen genieten van dit prachtige instrument.

Chris Pijpers – Roggel: 1923-1966

Organist en Koster Chris Pijpers

Organist en Koster Chris Pijpers

In 1923 kwam de heer Chris Pijpers als koster – organist naar Roggel. In de H.Petruskerk heeft hij ruim 40 jaar als organist alle missen begeleid. Vaak kwamen er ook solisten die hij op het orgel begeleidde. Ook heeft hij veel piano- en orgellessen gegeven.

Behalve koster en organist was Chris Pijpers tevens directeur van verschillende harmonie?n en fanfares:

  • ruim 40 jaar dirigent van de Harmonie Amicitia in Roggel
  • meer dan 36 jaar dirigent van de fanfare in Buggenum
  • ruim 30 jaar dirigent in Baexem
  • ruim 30 jaar dirigent in Haelen
  • korte tijd dirigent van de fanfare in Ell

Vanaf 1966 heeft zijn zoon Jo de functie van koster/dirigent/organist in de St.Petruskerk-Roggel van hem overgenomen. Chris Pijpers is overleden op 1 okt. 1974.

Dhr. Steyvers: Tijdvak?

Christiaan Alofs – Roggel: Tijdvak?