15 jaar orgelconcerten in Roggel

Het orgelcomité “Stichting Nieuw Kerkorgel Roggel” zet zich in om de orgelcultuur in Midden Limburg gestalte te geven. Elk jaar wordt een drietal concerten georganiseerd. Een van de doelen is om tenminste een van de concerten te laten spelen door een Limburgse organist. Verder dragen vaker Roggelse en Midden Limburgse muzikanten hun steentje bij aan de concerten. Leden van harmonie “Amicitia” zijn regelmatig van de partij.

Belangrijke organisten uit Nederland, maar ook uit het buitenland gaven op het Roggelse Verschueren orgel fraaie concerten. ( zie onder menu-item “Organisten”)

In de loop der jaren hebben we een vast publiek opgebouwd, het aantal toehoorders is vreemd genoeg niet overweldigend groot, maar het geniet steeds van de fraaie klanken die uit het instrument gehaald worden.

De fraaie Sint Petrus kerk van Roggel heeft na de laatste veranderingen een haast ‘Kathedrale akoestiek’  die vooral bij een ruim publiek het orgel optimaal ondersteunt.

Het in 1998 gebouwde Verschueren orgel is een van de laatste nieuwe orgels in de provincie Limburg. Het mechanische orgel heeft twee klavieren en een vrij pedaal.
Voor de dispositie zie in deze site het menu-item  ‘Over het Orgel’.